Το Σωματείο Εργαζομένων ΑΝΘ ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ καταγγέλλει την απόφαση της Διοικήτριας του νοσοκομείου μας σύμφωνα με την οποία παραχώρησε εκτάκτως ένα μέρος του έργου του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου σε ιδιωτικό εργαστήριο, λόγω της έλλειψης Ιατρών Παθολογοανατόμων.

Επίσης καταγγέλλει τη στάση της 4ης ΥΠΕ που ενώ υπάρχει έλλειψη ιατρών στο συγκεκριμένο τμήμα έχει αποσπάσει μόνιμο ιατρό παθολογοανατόμο στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος. Επιβεβαιώνεται, δυστυχώς, για ακόμη μια φορά, η τραγική έλλειψη προσωπικού στα Δημόσια Νοσοκομεία και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας! Οι μετακινήσεις προσωπικού από το ένα νοσοκομείο στο άλλο δεν επιλύει κανένα πρόβλημα. Η μοναδική λύση είναι η κάλυψη των κενών θέσεων και στα δύο νοσοκομεία.

Για ένα Αντικαρκινικό Νοσοκομείο, το Παθολογοανατομικό Εργαστήριο είναι σημαντικότατο τμήμα, καθώς είναι το κύριο εργαστήριο για τη διενέργεια βιοψιών και συνεπώς για τη διάγνωση και παρακολούθηση των ογκολογικών ασθενών. Θα έπρεπε, λοιπόν, να είναι η αιχμή του δόρατος του εργαστηριακού τομέα στο ΑΝΘ ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ και να είναι πλήρως στελεχωμένο. Δυστυχώς, η πραγματικότητα απέχει πολύ από την ιδανική κατάσταση!

Η Διοίκηση, στο σοβαρό αυτό πρόβλημα, που το Σωματείο Εργαζομένων αναδεικνύει συνεχώς εδώ και πολλά χρόνια, βρήκε την εύκολη λύση της ανάθεσης του έργου σε ιδιώτες. Η συγκεκριμένη λύση που προτάθηκε δεν είναι λύση ανάγκης, αλλά ένα μεθοδευμένο σχέδιο που αποσκοπεί στη σταδιακή ιδιωτικοποίηση των Μονάδων Υγείας του ΕΣΥ. Στην αρχή τα συνεργεία καθαριότητας, μετά οι υπηρεσίες φύλαξης, στη συνέχεια οι υπηρεσίες σίτισης και επιστασίας, έπειτα οι διοικητικές υπηρεσίες παραδόθηκαν σιγά-σιγά σε εργολάβους. Τώρα, παίρνουν σειρά τα εργαστήρια και, ποιος ξέρει, αύριο ίσως ακολουθήσουν οι νοσηλευτικές και ιατρικές υπηρεσίες

Καλούμε τη Διοίκηση του ΑΝΘ ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ και την 4η ΥΠΕ:

 1. Να ανακαλέσουν άμεσα την απόφαση ανάθεσης του έργου σε ιδιώτες

 2. Να προχωρήσουν άμεσα στην επιστροφή στο Νοσοκομείο μας του Ιατρού Παθολογοανατόμου που βρίσκεται αποσπασμένος στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος.

 3. Να προχωρήσουν άμεσα στην κάλυψη των κενών θέσεων Παθολογοανατόμων και των δύο νοσοκομείων, μέσω προσλήψεων προσωπικού.

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Μουρατίδης Βασίλειος Κοκαρίδας Δημήτριος

ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ

ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ Ν/Σ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ φαίνεται πως βιάζεται να βάλει την ταφόπλακα στον τάφο του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, που έχουν ετοιμάσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Με το επαίσχυντο νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη από την μια, και την ανακοίνωση με τυμπανοκρουσίες για την έναρξη των επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων στο ΕΣΥ, διαλύουν ότι έχει απομείνει από το δικαίωμα των ασθενών στη Δημόσια και Δωρεάν Υγεία. Εξαναγκάζουν τους ασθενείς να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουν πρόσβαση σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας.

Προσπαθούν να καταργήσουν την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών ΕΣΥ, καθιερώνουν γιατρούς μερικής απασχόλησης, δίνουν τη δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου σε γιατρούς ΕΣΥ, παγιώνουν τα τεράστια κενά και τις ατέλειωτες λίστες αναμονής, καταργούν κάθε έννοια ωραρίου και εργασιακού δικαιώματος. Δεν μπορούμε να το ανεχτούμε!

Καμία αυταπάτη! Η λύση στους καθηλωμένους μισθούς μας δεν είναι να βγούμε στην πιάτσα της αγοράς υγείας για να βρούμε πελατεία. Δεν είναι λύση να τρέχουμε από το πρωινό ωράριο στα απογευματινά ιατρεία και τα απογευματινά χειρουργεία και από τις εφημερίες στις ιδιωτικές κλινικές και τα ιδιωτικά ιατρεία, χωρίς ξεκούραση, χωρίς ελεύθερο χρόνο, σε βάρος της υγείας και της ζωής τόσο της δικής μας όσο και των ασθενών μας. Δεν είναι λύση να πληρώνει αδρά ο ασθενής, για να μπορεί να «ξεπεράσει» τις ατέλειωτες λίστες των χειρουργείων και να επισπεύσει την θεραπεία του.

Ο κάθε τίμιος γιατρός που θέλει να συνδυάσει την προσφορά στην κοινωνία και στην επιστήμη, με συνθήκες εργασίας και αμοιβές ανθρώπινες, πρέπει να είναι ο πρώτος που θα εναντιωθεί στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Ο σκοπός της κυβέρνησης δεν είναι δήθεν η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, η κάλυψη των κενών και η αύξηση του εισοδήματος των γιατρών. Αν ήθελαν πραγματικά την ενίσχυση του ΕΣΥ, θα έπρεπε να κάνουν πράξη αυτά που ζητάμε τόσο καιρό. Ο σκοπός τους είναι η ενίσχυση της λειτουργίας του νοσοκομείου με την λογική «κόστους-οφέλους», η περαιτέρω εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ. Οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι και πάλι οι μεγάλες ιδιωτικές κλινικές, οι οποίες θησαύρισαν ιδίως στην διάρκεια της πανδημίας και δεν κρατιούνται για να αυξήσουν ακόμα παραπάνω τα κέρδη τους.

Το δηλώνουμε ακόμα μια φορά. Οι νοσοκομειακοί γιατροί που την περίοδο της πανδημίας δίναμε καθημερινά μάχη με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια στο πλευρό των ασθενών μας, την ώρα που ο ιδιωτικός τομέας ελέω κυβέρνησης άφηνε ανθρώπους αβοήθητους για να μη μολυνθούν τα κέρδη του, δεν πρόκειται να τους εγκαταλείψουμε τώρα! Απορρίπτουμε τη λογική "όποιος δεν έχει να πληρώσει δε θα επιβιώσει". Δε θα κάνουμε  πλιάτσικο στις τσέπες των ασθενών μας για να "ενισχύσουμε" το εισόδημα μας από το υστέρημα τους. Από το υστέρημα σε τελευταία ανάλυση των οικογενειών μας, των γονιών μας, των παιδιών μας. Γιατί αυτό διακυβεύεται. Η δική τους υγεία. Η δική τους ζωή.

Απαιτούμε:

 • Να μη τολμήσουν να καταθέσουν καν το νομοσχέδιο! ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ!

 • Καμιά σκέψη για έναρξη επι πληρωμή απογευματινών χειρουργείων στο ΕΣΥ.

 • Άμεσα μαζικές μόνιμες προσλήψεις και κάλυψη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων με θέσεις μόνιμης πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άρση των αναστολών εργασίας.

 • Άμεση εφαρμογή των τελεσίδικων αποφάσεων του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Αυτοτελής φορολόγηση 20% των τακτικών εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες. Άμεση πληρωμή στο ακέραιο του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών (τακτικών και πρόσθετων ) και της ειδικής αποζημίωσης του άρθρου 88 και του άρθρου 90 του Ν.4850/2021.

 • Επαναφορά όλων των επιδομάτων που έχουν μειωθεί – καταργηθεί (επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης –βιβλιοθήκης). Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας. Επίδομα χρόνου προϋπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου άσκησης ειδικότητας, 4% με τη συμπλήρωση ενός έτους υπηρεσίας, προσαυξανόμενο κατά 4% ανά διετία.

 • Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

 • Επαναφορά της πλήρους αστικής ευθύνης στο νοσοκομείο. Κατάργηση της επαίσχυντης εγκυκλίου Χουλιαράκη.

Συμμετέχουμε στις συνελεύσεις των Ενώσεων Νοσοκομειακών Ιατρών και στις κινητοποιήσεις που αποφασίζονται ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα!

Αυτό το επαίσχυντο νομοσχέδιο, δεν διορθώνεται ούτε συζητιέται. Να σημάνει συναγερμός παντού! Πρέπει να γνωρίσει την καθολική καταδίκη από το σύνολο των γιατρών, των υγειονομικών και του λαού.

Ονοματεπώνυμο Ειδικότητα Νοσοκομείο Υπογραφή

………………….. ………………. ……………. …………….

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

Αθήνα 3 Οκτωβρίου 2022
Α.Π:12512
 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΔΕ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ – ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ
Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την εγκληματική της πολιτική στο χώρο της υγείας. 3 χρόνια πανδημίας και επικαλείται ότι παίρνει «πρόσθετα μέτρα» για την «ενίσχυση» του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση δήθεν των «εκτάκτων» αναγκών της πανδημίας. Πρόσθετα μέτρα που δεν «προσθέτουν προσωπικό». Αντί να μονιμοποιηθούν ξανά - “προσλαμβάνονται” οι επικουρικοί και οι συμβασιούχοι που λήγει η σύμβασή τους, “προσλαμβάνονται” συνταξιούχοι γιατροί. Συνεχίζονται οι μετακινήσεις. Μερικές εκατοντάδες προκηρύξεις θέσεων μόνιμων γιατρών, σταγόνα στον ωκεανό των χιλιάδων ελλείψεων. Κύμα παραιτήσεων εξαιτίας της εντατικοποίησης, της κακοπληρωμένης δουλειάς, των απλήρωτων εφημεριών. Συνταξιοδοτήσεις που δεν αναπληρώνονται. Ολόκληρα τμήματα και κλινικές οδηγούνται σε ξαφνικό θάνατο, πολλά από τα οποία προσφέρουν εξειδικευμένες υπηρεσίες. Όπως το κέντρο πήξης και πρόληψης μεσογειακής αναιμίας του Βενιζελείου νοσοκομείου στο Ηράκλειο (τμήμα αναφοράς για όλη την Κρήτη).
Να σημάνει συναγερμός σε όλα τα νοσοκομεία και τα Κ.Υ! Η κυβέρνηση έχει στα σκαριά νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που διαλύει ότι έχει απομείνει από το δικαίωμα των ασθενών στη δωρεάν υγεία, οι οποίοι θα εξαναγκάζονται να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουν πρόσβαση σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας. Πιάνουν το νήμα των αντιλαϊκών ανατροπών στην υγεία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και στραγγαλίζουν τα δικαιώματα των ασθενών και των υγειονομικών. Ένα νομοσχέδιο ενταγμένο στη στρατηγική της ενίσχυσης του δημόσιου νοσοκομείου – επιχείρηση και του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα της υγείας.
Με τα ίδια καρμπόν επιχειρήματα της κυβέρνησης Σημίτη το 1997 που εγκαινίασε το θεσμό της ομηρίας του επικουρικού γιατρού που αξιοποιήθηκε από όλες τις επόμενες κυβερνήσεις για να μην κάνουν προσλήψεις μόνιμων γιατρών, καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ, καθιερώνει γιατρούς μερικής απασχόλησης, δίνει τη δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου στους γιατρούς του ΕΣΥ.
Καμία αυταπάτη! Η λύση στους καθηλωμένους μισθούς μας δεν είναι να βγούμε στην πιάτσα της αγοράς υγείας για να βρούμε πελατεία. Ξέρουμε ότι ο βασικός νόμος της αγοράς και του αδυσώπητου ανταγωνισμού είναι ότι το "μεγάλο ψάρι να τρώει το μικρό". Δεν είναι λύση να τρέχουμε από το πρωινό ωράριο στα απογευματινά ιατρεία και τα απογευματινά χειρουργεία και από τις εφημερίες στις ιδιωτικές κλινικές και τα ιδιωτικά ιατρεία, χωρίς ξεκούραση, χωρίς ελεύθερο χρόνο, σε βάρος της υγείας και της ζωής τόσο της δικής μας όσο και των ασθενών μας.
Συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος της υγείας των γονιών μας, των παιδιών μας, των οικογενειών μας δεν πρόκειται να γίνουμε!
ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!
Οι νοσοκομειακοί γιατροί τα χρόνια των μνημονίων, που θεωρητικά έχουμε βγει δύο φορές από αυτά, έχουμε υποστεί απώλειες στο εισόδημα μας πάνω από το 40%, εξαιτίας των περικοπών στο βασικό μισθό, μιας σειράς επιδομάτων, την κατάργηση του χρονοεπιδόματος, του 13ου και 14ου μισθού, την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των εφημεριών. Τόσο η σημερινή όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση αρνούνται να υλοποιήσουν τις τελεσίδικες αποφάσεις του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου επικαλούμενοι τις αντοχές της οικονομίας. Την ίδια ώρα η οικονομία αντέχει εκατοντάδες δις ευρώ στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Προσπαθούν να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια με την μεσοσταθμική αύξηση 10%, που τελικά είναι 5% στο βασικό μισθό που όχι μόνο δεν αναπληρώνει τις απώλειες αλλά θα εξανεμιστεί σε χρόνο dt εξαιτίας του πληθωρισμού που καλπάζει, των διψήφιων αυξήσεων στα ράφια των σουπερμάρκετ, την εκτόξευση των τιμών στα καύσιμα και το ρεύμα.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΩ
ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
Το πρόσφατο παράδειγμα στο Νοσοκομείο «Αγία Σοφία», που οι συνάδελφοί μας ξεσηκώθηκαν, απέργησαν μαζικά, οργάνωσαν κοινές κινητοποιήσεις με το «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού» και το «Παίδων Πεντέλης» με αποτέλεσμα να στριμώξουν κυβέρνηση και διοικήσεις και να επιβάλουν μόνιμες προσλήψεις, δείχνει το δρόμο.
Είναι απάντηση σε όσους καλλιεργούν τη λογική της αναποτελεσματικότητας των αγώνων για να καλλιεργήσουν στάση αναμονής και ανοχής.
Καλούμε όσους συναδέλφους αμφιβάλλουν για τη δύναμη που έχουμε αν ξεσηκωθούμε να αναρωτηθούν. Αν οι αγώνες μας δεν τους φοβίζουν γιατί ενισχύεται η καταστολή και ο αυταρχισμός; Γιατί σέρνουν στα δικαστήρια όποιον αγωνίζεται; Γιατί έχουμε ρεκόρ ποινικοποιήσεων των αγώνων; Γιατί όχι μόνο εδώ αλλά και στις άλλες χώρες της Ε.Ε. ψηφίζουν απεργοκτόνους νόμους; Όπως η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της Φινλανδίας που ψήφισε νόμο που ουσιαστικά απαγορεύει το δικαίωμα στην απεργία στους υγειονομικούς κάτω από τον ψευδεπίγραφο τίτλο "Νόμος για την ασφάλεια των ασθενών". Εργοδότες, κυβερνήσεις, Ευρωπαϊκή Ένωση τρέχουν να προλάβουν την έκρηξη οργής και αγανάκτησης.
Παίρνουμε τη σκυτάλη από τους συναδέλφους μας υγειονομικούς στις άλλες χώρες που βγαίνουν στους δρόμους, διεκδικούν και πετυχαίνουν νίκες.
Διεκδικούμε:
Άμεση εφαρμογή των τελεσίδικων αποφάσεων του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Αυτοτελής φορολόγηση 20% των τακτικών εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες. Άμεση πληρωμή στο ακέραιο του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών (τακτικών και πρόσθετων ) και της ειδικής αποζημίωσης του άρθρου 88 και του άρθρου 90 του Ν.4850/2021.
Επαναφορά όλων των επιδομάτων που έχουν μειωθεί – καταργηθεί (επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης –βιβλιοθήκης). Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας. Επίδομα χρόνου προϋπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου άσκησης ειδικότητας, 4% με τη συμπλήρωση ενός έτους υπηρεσίας, προσαυξανόμενο κατά 4% ανά διετία.
Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.
Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, άμεση προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων.

Η ΕΝΙΘ στηρίζει το ψήφισμα της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ. Δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες χωρίς επιχειρηματική δράση και ΜΚΟ, με όλο το απαραίτητο προσωπικό με μόνιμες σχέσεις εργασίας! :

 

“Η κακοποίηση του παιδιού αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα δημόσιας υγείας με άμεσες και μακροπρόθεσμες συνέπειες για την υγεία.

Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ , σε παγκόσμια κλίμακα 25-50% των παιδιών έχει υποστεί σωματική κακοποίηση , ενώ το 20% των κοριτσιών και το 5-10% των αγοριών κακοποιήθηκαν σεξουαλικά.

Στην χώρα μας :

*7.500 παιδιά κάτω των 5 ετών υποφέρουν από κάποια μορφή βίας κάθε χρόνο

*1 στα 5 παιδιά θα βιώσει τουλάχιστον 1 περιστατικό σεξουαλικής βίας έως τα 18 έτη

*1 στους 2 Έλληνες έγινε μάρτυρας κακοποίησης ανηλίκου

*7 στις 10 κακοποιήσεις γίνονται από γονείς ή συγγενείς

*Στο 90% των περιπτώσεων ο θύτης είναι κάποιος που το παιδί γνωρίζει και εμπιστεύεται

*3-5% των βαριά κακοποιημένων παιδιών πεθαίνουν ή αποκτούν σοβαρές μόνιμες αναπηρίες

* Πάνω από 3000 παιδιά εμπλέκονται σε σεξουαλική εκμετάλευση μόνο στην Πρωτεύουσα

*45% των θυμάτων δεν μιλά για τουλάχιστον 5 χρόνια ενώ εκατοντάδες θύματα δεν αποκαλύπτουν ποτέ την εμπειρία τους

Η σύμβαση για τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ υιοθετήθηκε από την Γενική

Συνέλευση Εθνών το 1989 και τέθηκε σε ισχύ στις 2/9/1990. Έως το 2020 ,196

χώρες έγιναν μέλη της σύμβασης . Σύμφωνα με το άρθρο 19 της σύμβασης, η κάθε

χώρα είναι υποχρεωμένη να προστατεύει τα παιδιά από κάθε μορφής κακοποίηση ( Σωματική, Συναισθηματική, Σεξουαλική, παραμέληση , εκμετάλευση για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς)

Από την 2/12/1992 που η Ελλάδα επικύρωσε την σύμβαση για τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ , πολύ λίγα πράγματα άλλαξαν και δυστυχώς κάθε χρόνο η χώρα μας καταγράφει 60 νέα κρούσματα παιδικής σωματικής κακοποίησης με το 68% εξ

αυτών να αφορά παιδιά κάτω των 2 ετών

Η πρόληψη και η αντιμετώπιση της βίας ενάντια στο παιδί απαιτεί συστηματική προσπάθεια αντιμετώπισης των κινδύνων και εύρεσης προστατευτικών

παραγόντων έναντι όλων των συνθηκών που συνθέτουν τους παράγοντες κινδύνου σε ατομικό, διαπροσωπικό, κοινωνικό επίπεδο

 1. Ενδυνάμωση νομικού πλαισίου που σχετίζεται με την αλλαγή των κοινωνικών συνθηκών (απαγόρευση αλκοόλ , εργασίας σε ανηλίκους, υποχρεωτική εκπαίδευση όλων των παιδιών στη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ένταξη μαθημάτων ενδυνάμωσης δεξιοτήτων)

 2. Ενδυνάμωση κοινωνικών υπηρεσιών ώστε να καταγράφουν και να αντιμετωπίζουν άμεσα τις ανάγκες των ευάλωτων οικογενειών και εν δυνάμει κακοποιητικών ( χρήστες ουσιών κλπ)

 3. Στήριξη οικονομική, ψυχική, εκπαιδευτική σε νέους γονείς που δυσκολεύονται στην ανατροφή των παιδιών τους

 4. Μάθημα σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία από ειδικούς

 5. Αγωγή Υγείας στους φοιτητές πανεπιστημίων , ιδιαίτερα των Σχολών που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση της κακοποίησης , όπως Νομικής,

Εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, Επιστημόνων Υγείας και Αστυνομικών

 1. Εκπαίδευση στη διάγνωση και διαχείριση κακοποίησης των Επαγγελματιών που εμπλέκονται στην διαχείριση της κακοποίησης (επαγγελματίες υγείας, εκπαιδευτικοί , αστυνομικοί κλπ)

 2. Ψυχολόγοι σε όλα τα σχολεία

 3. Διεπιστημονική ομάδα, εκπαιδευμένη στη διαχείριση κακοποίησης ,και αποτελούμενη από Ψυχολόγο, Κοινωνικό Λειτουργό, Παιδίατρο ή

παιδοψυχίατρο και αστυνομικό , σε κάθε Δήμο

 1. Διεπιστημονική ομάδα υποδοχής και διαχείρισης του κακοποιημένου παιδιού σε τουλάχιστον ένα νοσοκομείο ή υγειονομική δομή του κάθε Νομού της Χώρας, αποτελούμενη από Παιδοψυχίατρο, ψυχολόγο,

Κοινωνικό Λειτουργό, Ιατροδικαστή σε 24ωρη βάση

 1. Δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος κακοποιημένων παιδιών με

δημιουργία νέων δομών φιλοξενίας και ενίσχυση του θεσμού της ανάδοχης οικογένειας

 1. Συνεχής καμπάνια από τα ΜΜΕ με σκοπό α)την ενημέρωση των πολιτών για την πρόληψη της κακοποίησης , β)την άρση των αναστολών αποκάλυψης της κακοποίησης ως υποχρέωση του κάθε πολίτη ακόμα και ανώνυμα, γ)την

ενημέρωση του πολίτη για τους φορείς όπου μπορούν να απευθύνονται για βοήθεια ή αναφορά κακοποίησης

 

 

Είναι Χρέος μας να σπάσουμε κάθε κρίκο της αλυσίδας ώστε να μη κακοποιηθεί ποτέ ξανά παιδί!”

 

 

Για το ΔΣ της ΕΝΙΘ

Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας

Καραχρήστος Χρήστος Κατσίμπα Δάφνη 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Για το ΔΣ της ΕΝΙΘ

Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας

Καραχρήστος Χρήστος Κατσίμπα Δάφνη

Για τις απολύσεις πρωτοπόρων συνδικαλιστών στη «Μαλαματίνα»

Καταγγέλλουμε σε όλους τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις την προκλητική κίνηση της εργοδοσίας της «Μαλαματίνα» που με τις πλάτες της κυβέρνησης προχώρησε πριν λίγο στις απολύσεις του προέδρου του Επιχειρησιακού Σωματείου και προέδρου της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων ΠοτώνΓιάννη Φραγκίδηαλλά και του προέδρου του Συνδικάτου Οδηγών - Πωλητών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδας,Άρη Μερκενίδη.

Οι απολύσεις δε θα περάσουν!

Η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων στη «Μαλαματίνα» που αγωνίζονται πολύμορφα όλο αυτό το διάστημα διεκδικώντας την ανάκληση των εκδικητικών και άδικων απολύσεων 15 συναδέλφων και την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ, θα πέσει στο κενό!

Μετά την καταστολή, τα ΜΑΤ, τα χημικά επιχειρούν με τις απολύσεις συνδικαλιστών να σβήσουν τις αγωνιστικές φωνές και διεκδικήσεις!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Τώρα χρειάζεται να εκφραστεί ακόμα μεγαλύτερη αλληλεγγύη στον αγώνα των συναδέλφων μας στη «Μαλαματίνα». Έχουν το δίκιο και θα νικήσουν!

 

Για το ΔΣ της ΕΝΙΘ

Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας

Καραχρήστος Χρήστος Κατσίμπα Δάφνη

 

Όσο και αν το θέλει το υπουργείο, η φωνή των νοσοκομειακών ιατρών δεν φιμωνεται!

Όχι στο νομοσχέδιο νεκροθάφτη της δημόσιας δωρεάν υγείας!
Υγεία λαϊκό δικαιωμα και όχι εμπόρευμα!
Όλοι στην απεργία!

Δελτίο τύπου

 
Το ΔΣ της ΕΝΙΘ καταγγέλλει το μπαράζ μετακινήσεων γιατρών από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για την κάλυψη των τεράστιων κενών που υπάρχουν στα νοσοκομεία της περιφέρειας. Καθημερινότητα, που βιώνουν δεκάδες συνάδελφοι μας ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες, αποτελούν τα «φύλλα πορείας» που λαμβάνουν την προηγούμενη μέρα για μονοήμερη μετακίνηση και εφημέρευση σε νοσοκομεία που απέχουν ως και 200 χιλιόμετρα μακριά.
Ακτινολόγοι από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης μετακινούνται προς το νοσοκομείο Πολυγύρου, αναισθησιολόγοι προς νοσοκομείο Σερρών και άλλα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, παθολόγος από Παπανικολάου στο νοσοκομείο Φλώρινας, παθολόγοι από ΨΝΘ στη Πτολεμαΐδα. Επίσης οι ακτινολόγοι των νοσοκομείων της 4ης  ΥΠΕ καλούνται να γνωματεύουν καθημερινά εξ αποστάσεως τις εξετάσεις αξονικού τομογράφου που διενεργούνται στο νοσοκομείου Πολυγύρου.  Και αυτά είναι μόνο ορισμένα παραδείγματα!
Η κυβέρνηση μετατρέπει τους νοσοκομειακούς ιατρούς σε περιοδεύοντα θίασο, για την κάλυψη των τεράστιων κενών, που έχουν δημιουργήσει οι πολιτικές υποχρηματοδότησης του ΕΣΥ που υπηρετεί η ίδια και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Εν όψει της πραγματοποίησης συγχωνεύσεων και κλεισίματος κλινικών τμημάτων και νοσοκομείων, με μόνιμες μετακινήσεις προσωπικού και ιδιωτικοποίησης των δημόσιων υπηρεσιών στα πλαίσια του «νέου ΕΣΥ», η κυβέρνηση αρνείται τις προσλήψεις προσωπικού απαξιώνοντας τελείως την υγεία και τη ζωή του λαού. Ανοίγουν «τρύπες» στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, τα οποία λειτουργούν στο όριο και χρειάζονται τα ίδια ενίσχυση, για να κλείσουν αναποτελεσματικά «τρύπες» σε άλλα νοσοκομεία. Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο δημιουργούν τεράστια σωματική και οικονομική εξουθένωση στους συναδέλφους, αλλά πολύ περισσότερο υποβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στα νοσοκομεία τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και των υπολοίπων νομών.
Αυτό που λέει η κυβέρνηση στους νέους γιατρούς είναι πως δεν έχουν θέση στο νοσοκομείο που διορίστηκαν αλλά είναι στη διάθεση του κάθε διοικητή ΥΠΕ για να μετακινηθούν όπου υπάρχουν κενά. Οι “ήρωες”  της υγείας δεν μπορούν καν να προγραμματίσουν την καλοκαιρινή τους άδεια μετά από μήνες αναστολή αδειών λόγω covid. Η κυβέρνηση έχει πλήρη επίγνωση ότι έτσι εξωθεί πολλούς γιατρούς που θεωρούν ότι δεν μπορούν να προσφέρουν στον άρρωστο όσα χρειάζεται ή που δεν αντέχουν άλλο στις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας, στην έξοδο από το ΕΣΥ, οδηγώντας  σε παραπέρα υποστελέχωση. 
Δεν δεχόμαστε να γινόμαστε συνέχεια το μπαλάκι για να καλυφθούν οι «τρύπες» με «μπαλώματα» με την μεταφορά γιατρών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και από πόλη σε πόλη. Δεν δεχόμαστε να υποβαθμίζονται συνεχώς οι υπηρεσίες που παρέχουμε στους ασθενείς μας.
Απαιτούμε άμεσα από το υπουργείο Υγείας και τις διοικήσεις των ΥΠΕ να σταματήσουν το μπαράζ μετακινήσεων.
Απαιτούμε να κάνουν πράξη το πάγιο αίτημα της ΕΝΙΘ και της ΟΕΝΓΕ για άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με κατεπείγουσες διαδικασίες για την κάλυψη όλων των κενών στο ΕΣΥ.
Για το ΔΣ της ΕΝΙΘ
        Ο Πρόεδρος                                             Η Γ. Γραμματέας
Καραχρήστος Χρήστος                                   Κατσίμπα Δάφνη

Στις 30/09/22 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ε.Γ της ΟΕΝΓΕ με τον Υπ. Υγείας κ. Θ. Πλεύρη. Από την πλευρά της ΟΕΝΓΕ τέθηκαν τα εξής ζητήματα:

Ιατρικό μισθολόγιο:
Επισημάνθηκε ότι υπάρχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις (ΣτΕ 2018 και Άρειος Πάγος 2022) που έχουν κρίνει αντισυνταγματικές τις μειώσεις στους μισθούς των νοσοκομειακών γιατρών από το 2012 και έπειτα. Η κυβέρνηση της ΝΔ όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται να τις εφαρμόσουν, μας κοροϊδεύουν. Επί της ουσίας, δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή ιατρικό μισθολόγιο και η πολιτεία παρανομεί μη εφαρμόζοντας τις δικαστικές αποφάσεις. Έγινε επίσης σαφές από την πλευρά μας ότι η εξαγγελία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ περί μεσοσταθμικής άυξησης 10% στους μισθούς μας αποτελεί κοροϊδία, και δεν αναπληρώνει τις τεράστιες απώλειες σε μισθό και επιδόματα που έχουμε υποστεί τα τελευταία χρόνια. Σε συνδιασμό με την έκρηξη της ακρίβειας σε βασικά είδη, στα καύσιμα, στο ρεύμα και την εκτίναξη του πληθωρισμού, είναι σταγόνα στον Ωκεανό. Επισημάνθηκε επίσης ότι η ΟΕΝΓΕ έχει επεξεργαστεί συγκεκριμένο σχέδιο κλαδικής συμφωνίας που απαντά συνολικά, τόσο στα ζητήματα του εισοδήματος όσο και των υπόλοιπων διεκδικήσεων του κλάδου μας.
Ο Υπουργός Υγείας απάντησε ότι για το 2023 το μόνο που θα ισχύσει είναι οι μεσοσταθμικές αυξήσεις 10% σε σχέση με τις υπάρχουσες απολαβές που αναλύονται ως:
Αύξηση βασικού μισθού 5%
Αύξηση επιδόματος νοσοκομειακής απασχόλησης 120 ευρώ
Αύξηση επιδόματος θέσης ευθύνης 30 ευρώ
Μη συγχώνευση επιδόματος νοσοκομειακής απασχόλησης με τυχόν προσωπική διαφορά
Δεσμεύτηκε να μας στείλει και αναλυτικά το εύρος διακύμανσης αποδοχών ανά βαθμό.
Είναι σαφές ότι αν δεν υπήρχαν οι κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών και οι πιέσεις που ασκήθηκαν από τους αγώνες που δώσαμε και δίνουμε δε θα είχαμε λάβει ούτε μέρος των αναδρομικών επί ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τις εξαγγελίες για τα ψίχουλα του 10% από την κυβέρνηση της ΝΔ.
Τέθηκε το ζήτημα της πρόσθετης αποζημίωσης των 250 ευρώ για τις επιπλέον εφημερίες για Αναισθησιολόγους και υπηρετούντες στα τμήματα covid (άρθρο 90,) που βάσει νόμου πρέπει να καταβάλλεται μαζί με τις τακτικές εφημερίες και μέχρι τώρα δεν έχει δοθεί καθόλου. Επισημάνθηκε επίσης η απαράδεκτη καθυστέρηση στην αποπληρωμή των τακτικών εφημεριών και σε πολλές περιπτώσεις το πρωτοφανές, οι συνάδελφοι να μην λαμβάνουν ούτε καν τις τακτικές τους εφημερίες στην ώρα τους αλλά ποσά έναντι. Τέθηκε επίσης το ζήτημα που προέκυψε στο ΨΝΘ όπου περικόπηκε το επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης σε δύο επικουρικούς γιατρούς γιατί δεν επαρκούσαν τα χρήματα για να καταβληθεί συνολικά η μισθοδοσία. Τονίστηκε επίσης ότι στο ΦΕΚ που αφορά τις ανωτέρω πρόσθετες αποζημιώσεις απαιτείται νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να μη αποκλειστούν οι επικουρικοί γιατροί οι οποίοι δεν είναι ιατροί κλάδου ΕΣΥ με βάση το νόμο (το ΦΕΚ αναφέρεται μόνο σε ιατρούς κλάδου ΕΣΥ). Ξεκαθαρίσαμε ότι δεν πρόκειται να εφημερεύουμε απλήρωτοι από εδώ και στο εξής αν δεν καταβληθούν όλες οι οφειλόμενες εφημερίες τακτικές και πρόσθετες, που οι μεν τακτικές καταβάλλονται με απαράδεκτη καθυστέρηση τον τελευταίο χρόνο και οι δε πρόσθετες έχουν να πληρωθούν εδώ και 14 μήνες. Καταγγείλαμε την αυθαίρετη μετατροπή με εντολή διοικητών τακτικών εφημεριών σε μικτές ή ετοιμότητας όπως πχ συμβαίνει στη Λέρο. Επισημάνθηκε επίσης το γεγονός ότι απαιτείται νομοθετική ρύθμιση προκειμένου τα ποσά από τα κονδύλια τακτικών εφημεριών που λόγω υποστελέχωσης, μικρού αριθμού γιατρών, πλεονάζουν, να μπορούν να διατίθενται από τα νοσοκομεία για την αποζημίωση των πρόσθετων εφημεριών όπως επίσης και η ανάγκη για αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών και αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες όταν εξαναγκάζονται οι γιατροί να τις κάνουν.
Από την πλευρά του Υπουργείου ειπώθηκε ότι έχει δρομολογηθεί η πληρωμή πρόσθετων εφημεριών μέχρι και τον Μάρτιο του 2022 και ότι θα καταβληθούν μέσα στον Οκτώβριο. Απαιτήσαμε να λυθεί άμεσα το αυτονόητο ζήτημα, να πληρώνονται δηλαδή έγκαιρα και χωρίς καμία καθυστέρηση τα δεδουλευμένα των γιατρών και επί του προκειμένου εφημερίες, τακτικές και πρόσθετες (και μετά τον 04/22). Για την αποζημίωση των πρόσθετων εφημεριών για τους μήνες Απρίλιο - Σεπτέμβριο του 2022 και από δω και πέρα, ζητήσαμε να κατατεθεί τροπολογία για να πληρωθεί το σύνολο των δεδουλευμένων πρόσθετων εφημεριών, επειδή ο νόμος ορίζει το μέγιστο αριθμό πρόσθετων εφημεριών σε συνάρτηση με τις τακτικές (όχι πάνω από 15%) με αποτέλεσμα στις περιπτώσεις που αυτό ξεπερνιέται να γίνονται οριζόντιες περικοπές δεδουλευμένων. Κάνουμε σαφές ότι αν δεν αποπληρωθούν άμεσα οι οφειλόμενες εφημερίες θα ξεκινήσουμε μαζικές επισχέσεις εργασίας. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει, η κυβερνητική κοροϊδία κοντεύει πια ένα χρόνο τώρα.
Σχετικά με το ζήτημα των επικουρικών γιατρών είπε ότι θα δοθεί παράταση σε όλους για όλο το 2023.
Θα προχωρήσει το νομοσχέδιο που αφορά τη δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας το οποίο δεν έχει κοινοποιηθεί στην ΟΕΝΓΕ, παρά το γεγονός του ότι έχει δοθεί σε άλλους φορείς (πχ. ΙΣΑ, ΠΙΣ). Η αναπληρώτρια Υπουργός κρύβει το νομοσχέδιο από την ΟΕΝΓΕ. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι συγκεκριμένοι φορείς αποτελούν προνομιακούς συνομιλητές του Υπουργείου και της κυβέρνησης, μιας και είναι σαφές ότι πρόκειται για νομοσχέδιο έκτρωμα που διαλύει ότι είχε απομείνει από τα δημόσια νοσοκομεία, τις εργασιακές σχέσεις και κάνει το δικαίωμα του λαού σε δωρεάν υπηρεσίες υγείας άπιαστο όνειρο. Είναι πραγματικός οδοστρωτήρας. Να μην τολμήσουν να το φέρουν.
Απαιτήσαμε να προχωρήσει άμεσα η προκήρυξη των θέσεων που εκκρεμεί σε σχέση με τις ίδιες τις εξαγγελίες της κυβέρνησης (περίπου 350 θέσεις) όπως επίσης ζητήσαμε να προκηρυχθούν με κατεπείγουσες διαδικασίες όλες οι θέσεις Αναισθησιολόγων και να διοριστούν όλοι με απλό έλεγχο των τυπικών προσόντων. Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσουν άμεσα οι θέσεις των Αναισθησιολόγων ενώ για τις υπόλοιπες ειδικότητες εξετάζεται αν θα προηγηθεί η ψήφιση του νομοσχεδίου της δευτεροβαθμιας ή όχι.
Ζητήσαμε να προκηρύσσεται ταυτόχρονα το σύνολο των κενών οργανικών θέσεων στα τμήματα και τις κλινικές. Προειδοποιήσαμε ότι κινδυνεύει η λειτουργία εξειδικευμένων τμημάτων και όχι μόνο, λόγω συνταξιοδοτήσεων, αποχωρήσεων κ.λπ. και απαιτήσαμε να προκηρυχθεί το σύνολο των κενών οργανικών θέσεων (μεταμόσχευσης μυελού οστών Αγ. Σοφία, μεσογειακής αναιμίας στο Βενιζέλειο, παιδιατρική Κοζάνης κλπ).
Ζητήσαμε για ακόμα μια φορά να καταργηθεί η εγκύκλιος Χουλιαράκη που ενεργοποιεί απαράδεκτες οικονομικές αξιώσεις από νοσοκομειακούς γιατρούς ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν αφορούν δόλο ή βαριά αμέλεια (ζήτημα αστικής ευθύνης).
Επιδόθηκαν όλα τα υπομνήματα των Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών πανελλαδικά που αφορούν και κατά τόπους προβλήματα.
Συνεχίζουμε μέχρι να υλοποιηθούν όλα μας τα αιτήματα. Ούτε βήμα πίσω.
Όλοι στην πανυγειονομική απεργία στις 20/10 και στην πανεργατική – Πανελλαδική απεργία στις 9/11.
Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Η κυβέρνηση και το υπουργείο έχουν διορία μέχρι και τις 9 Νοεμβρίου οπότε και θα προχωρήσουμε σε πολύμορφες κινητοποιήσεις διαρκείας (επισχέσεις, στάσεις εργασίας, συγκεντρώσεις) αν δεν ικανοποιηθούν τα βασικά μας αιτήματα.
Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ε.ν.ι.θ.) καταγγέλλει την απόλυση του συναδέλφου Νίκου Σκούφογλου από τη διοίκηση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».
Είναι ο μόνος γιατρός σε παράταση ειδικότητας, στον οποίο ο Διοικητής του νοσοκομείου αρνήθηκε την ανανέωση της σύμβασής του ως παρατασιακού ειδικευόμενου, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση καλεί ειδικευόμενους να παρατείνουν τη θητεία τους για να καλύψουν ανάγκες των νοσοκομείων που προκύπτουν από τις τεράστιες ελλείψεις ιατρικού προσωπικού.
Η στάση του διοικητή του νοσοκομείου «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» εντάσσεται στην αυταρχική και τιμωρητική πολιτική που εφαρμόστηκε στον ίδιο συνάδελφο, με περικοπή μισθού όταν μαζί με άλλο συνάδελφο κατήγγειλε τις ελλείψεις και τη δυσλειτουργία του νοσοκομείου σε φάση όξυνσης της πανδημίας covid και την αυταρχική στάση του Αναπληρωτή Διοικητή. Είναι εκδικητική όχι μόνο απέναντι στο συνάδελφο αλλά στο ίδιο το νοσοκομειακό κίνημα που αντέδρασε με κινητοποιήσεις στην τιμωρία των δύο συναδέλφων, επειδή τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι .
Ο Διοικητής παραβιάζοντας τις εισηγήσεις των επιστημονικά υπεύθυνων – του Συντονιστή Διευθυντή της Ορθοπεδικής κλινικής και του Διευθυντή του Χειρουργικού τομέα-, ορίζει αυθαίρετα τις ανάγκες του νοσοκομείου ανάλογα με τις δικές του πεποιθήσεις και επιδιώξεις.
Η επίθεση στο Νικόλα Σκούφογλου είναι επίθεση σε όλο το υγειονομικό κίνημα!
Άμεση ανάκληση της απόλυσης του γιατρού Νικόλα Σκούφογλου από τον Ευαγγελισμό