Ο κ. υπουργός σε σημερινή του συνέντευξη σε πρωινή εκπομπή επιχείρησε να παρουσιάσει ως μειοψηφία τις αντιδράσεις απέναντι στο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Είπε χαρακτηριστικά ότι τα νοσοκομεία ανήκουν στο λαό και όχι στους συνδικαλιστές και ότι ο λαός εκλέγει κυβερνήσεις.

Να του εξηγήσουμε κάτι.

1. Οι αντιδράσεις των νοσοκομειακών γιατρών και συνολικά των υγειονομικών είναι για να μπορεί να έχει πραγματική πρόσβαση ο λαός στα δημόσια νοσοκομεία, πράγμα το οποίο καταργείται από το νομοσχέδιο του υπουργείου. Ο αγώνας και οι κινητοποιήσεις είναι για να μπορούν ανεξάρτητα από το εισόδημα τους να απολαμβάνουν σύγχρονες, απολύτως δωρεάν υπηρεσίες υγείας οι ασθενείς και να μη στέλνονται ευθέως ή δια της πλάγιας οδού στους επιχειρηματίες της υγείας.

2. Οι νοσοκομειακοί γιατροί παλεύουν για αυξήσεις μισθών, εφαρμογή των αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων του ΣτΕ και του Αρείου πάγου που υποχρεώνουν την πολιτεία να επαναφέρει τους μισθούς στα επίπεδα προ των περικοπών του 2012. Απορρίπτουμε συνολικά τις μισθολογικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, δεν εξαγοραζόμαστε, ούτε λοξοκοιτάμε τις τσέπες των ασθενών για έξτρα εισόδημα.

3. Ο κ. υπουργός αν θέλει να δει ισχνές μειοψηφίες δεν έχει παρά να κοιτάξει στον καθρέφτη του. Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες της πολιτικής ηγεσίας, δεν έχει κατορθώσει να βρει ούτε μια Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, ούτε έναν Ιατρικό Σύλλογο, ούτε γενικά κανένα φορέα υγειονομικών που να συμφωνεί με το νομοσχέδιο – νεκροθάφτη της δημόσιας περίθαλψης. Τόσο η ΟΕΝΓΕ και οι Ενώσεις μέλη της με ομόφωνες αποφάσεις, όσο και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και οι Ιατρικοί Σύλλογοι μέλη του ΠΙΣ, έχουν ταχθεί δημόσια και ξεκάθαρα ενάντια στο νομοσχέδιο. Ισχνή μειοψηφία μέσα τον ιατρικό κλάδο είναι η κ. Γκάγκα και οι μετρημένοι στα δάχτυλα τους ενός χεριού υποστηρικτές της.

4. Για τις αρχαιρεσίες της ΟΕΝΓΕ ψήφισαν 10.000 νοσοκομειακοί γιατροί και με συντριπτική πλειοψηφία απορρίπτουν το απαράδεκτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, καθολικά, χωρίς αστερίσκους.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο κύριος Πλεύρης εχθρεύεται τη συλλογική οργανωμένη δράση των εργαζομένων στα σωματεία τους. Όμως όπως ο λαός εκλέγει κυβερνήσεις, έτσι και οι εργαζόμενοι εκλέγουν τα συνδικαλιστικά τους όργανα. Οι 10.000 νοσοκομειακοί γιατροί που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, μας ανέθεσαν την αποστολή να οργανώσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Αυτό κάνουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Συνεχίζουμε τον αγώνα, το νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά!

Αθήνα 4 Νοεμβρίου 2022

Α.Π:12594

 

 

ΠΡΟΣ:

  • ΜΕΛΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ
  • ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΝΩΣΕΩΝ
  • ΦΟΡΕΙΣ

Βιασμός της κοινής λογικής και πρόκληση για τους πολύπαθους ασθενείς, οι δηλώσεις της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας η οποία σε συνέντευξή της στα Παραπολιτικά δήλωσε, ανάμεσα στα άλλα, για το νομοσχέδιο έκτρωμα για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη:

"Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τι θέλουν οι ασθενείς, αν οι ασθενείς θέλουν περισσότερες επιλογές είμαστε εκεί για να το κάνουμε. Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι υπάρχουν ασθενείς που προτιμούν περισσότερες επιλογές. Δίνουμε τη δυνατότητα στους ασθενείς εφόσον το επιθυμούν ελεύθερα να επιλέγουν να πηγαίνουν στα απογευματινά ιατρεία και τα χειρουργεία", ενώ έκλεινε σε όλες τις πτώσεις ότι δεν αναγκάζουμε κανέναν.

Ελεύθεροι ασθενείς ανελεύθερα επιλέγουν.

Γιατί δεν είναι επιλογή για τον ασθενή να πηγαίνει στα απογευματινά ιατρεία και στα απογευματινά χειρουργεία και να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Δεν είναι ελεύθερη επιλογή να απευθύνεται στον ιδιωτικό τομέα εξαιτίας των πολύμηνων, πολύχρονων αναμονών για ένα ραντεβού με γιατρό, για μία εξέταση, για ένα χειρουργείο. Είναι αναγκαστική επιλογή. Είναι μονόδρομος εξαιτίας της άθλιας κατάστασης που επικρατεί στο δημόσια σύστημα υγείας, της τραγικής υποστελέχωσης, των επικίνδυνων απαράδεκτων ελλείψεων σε εξοπλισμό και υποδομές.

Είναι μονόδρομος για την συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας που εξανεμίζεται το εισόδημά του από τη φοροληστεία, τους πενιχρούς μισθούς, την ακρίβεια στα καύσιμα και το ρεύμα. Αν περάσει το νομοσχέδιο έκτρωμα δε θα έχει καμία ελευθερία επιλογής. Είναι καταδικασμένος να μη μπορεί να έχει πρόσβαση ακόμη και σε στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας.

Το νομοσχέδιο έκτρωμα είναι προδιαγεγραμμένο έγκλημα σε βάρος του λαού που υποφέρει, σε βάρος των ασθενών.

Απαιτούμε να μην κατατεθεί στη Βουλή. Όλοι στην απεργία στις 9 Νοεμβρίου.

 

Βόρεια Ελλάδα - Ιώβεια υπομονή για ένα ραντεβού στο ΕΣΥ

Η αναμονή στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων κυμαίνεται από δύο μήνες έως ένα χρόνο.

Διαβάστε το άρθρο της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, όπως το βρήκαμε στο ygeianet.gr