Αθήνα 4 Νοεμβρίου 2022

Α.Π:12594

 

 

ΠΡΟΣ:

  • ΜΕΛΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ
  • ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΝΩΣΕΩΝ
  • ΦΟΡΕΙΣ

Βιασμός της κοινής λογικής και πρόκληση για τους πολύπαθους ασθενείς, οι δηλώσεις της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας η οποία σε συνέντευξή της στα Παραπολιτικά δήλωσε, ανάμεσα στα άλλα, για το νομοσχέδιο έκτρωμα για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη:

"Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τι θέλουν οι ασθενείς, αν οι ασθενείς θέλουν περισσότερες επιλογές είμαστε εκεί για να το κάνουμε. Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι υπάρχουν ασθενείς που προτιμούν περισσότερες επιλογές. Δίνουμε τη δυνατότητα στους ασθενείς εφόσον το επιθυμούν ελεύθερα να επιλέγουν να πηγαίνουν στα απογευματινά ιατρεία και τα χειρουργεία", ενώ έκλεινε σε όλες τις πτώσεις ότι δεν αναγκάζουμε κανέναν.

Ελεύθεροι ασθενείς ανελεύθερα επιλέγουν.

Γιατί δεν είναι επιλογή για τον ασθενή να πηγαίνει στα απογευματινά ιατρεία και στα απογευματινά χειρουργεία και να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Δεν είναι ελεύθερη επιλογή να απευθύνεται στον ιδιωτικό τομέα εξαιτίας των πολύμηνων, πολύχρονων αναμονών για ένα ραντεβού με γιατρό, για μία εξέταση, για ένα χειρουργείο. Είναι αναγκαστική επιλογή. Είναι μονόδρομος εξαιτίας της άθλιας κατάστασης που επικρατεί στο δημόσια σύστημα υγείας, της τραγικής υποστελέχωσης, των επικίνδυνων απαράδεκτων ελλείψεων σε εξοπλισμό και υποδομές.

Είναι μονόδρομος για την συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας που εξανεμίζεται το εισόδημά του από τη φοροληστεία, τους πενιχρούς μισθούς, την ακρίβεια στα καύσιμα και το ρεύμα. Αν περάσει το νομοσχέδιο έκτρωμα δε θα έχει καμία ελευθερία επιλογής. Είναι καταδικασμένος να μη μπορεί να έχει πρόσβαση ακόμη και σε στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας.

Το νομοσχέδιο έκτρωμα είναι προδιαγεγραμμένο έγκλημα σε βάρος του λαού που υποφέρει, σε βάρος των ασθενών.

Απαιτούμε να μην κατατεθεί στη Βουλή. Όλοι στην απεργία στις 9 Νοεμβρίου.