Η ΕΝΙΘ συμμετέχει στην 4ωρη στάση εργασίας της ΟΕΝΓΕ την Τετάρτη 22/6 08:00-12:00 με θέμα τις απλήρωτες εφημερίες και καλεί στην συγκέντρωση στις 9:00 στις ΥΠΕ.
Το φιλότιμο, η υπομονή και η αντοχή των γιατρών των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας έχει τα όρια της. Φτάνει πια η κοροϊδία!
Απαιτούμε την άμεση καταβολή της αποζημίωσης όλων των δεδουλευμένων εφημεριών! Όχι στην οριζόντια περικοπή των εφημεριών με τον κόφτη του 9%!
Δεν θα δεχτούμε να δουλεύουμε απλήρωτοι!

Επισυνάπτεται η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ

 

https://www.oengegr.com/post/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B7-22-6-8-12%CF%80%CE%BC-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-9%CF%80%CE%BC-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%B9

Η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση & Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) σε συνεργασία με την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) με την υποστήριξη του Δήμου Θέρμης και της Ένωσης Σκακιστών Καλαμαριάς πραγματοποιούν Τουρνουά Σκάκι για την Ειρήνη.

Στη σημερινή πολύ επικίνδυνη συγκυρία, που ο πόλεμος μαίνεται στην Ουκρανία με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς ολόκληρης της περιοχής, είναι πολλοί οι φορείς της Θεσσαλονίκης που πραγματοποιούν καθημερινά εκδηλώσεις ζητώντας τον άμεσο τερματισμό του, ενάντια στην οποιανδήποτε ανάμειξη της χώρας μας σ’ αυτόν. Είναι, θεωρούμε, καθήκον μας να εκδηλώσουμε την αλληλεγγύη μας με τους λαούς, που είναι πάντα τα θύματα των πολέμων.

Η ημερομηνία στην οποία σχεδιάζουμε την πραγματοποίηση του τουρνουά είναι το Σάββατο, 18 Ιούνη 2022 το απόγευμα, προτείνοντας σαν προσφορότερη τοποθεσία το Φράγμα της Θέρμης, όπου υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για τη διεξαγωγή του.

 

Για τους μικρούς μας φίλους θα υπάρχει εργαστήριο Βιολογίας και Οικολογίας και διαδραστική παρουσίαση της χλωρίδας και της πανίδας της περιοχής

Για το πρόγραμμα και υποβολή αιτήσεων συμμετοχής ηλεκτρονικά εδώ:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScDTMHQLXeU30wyyx8cDRDoEBmpDVW0UFejUEwCxM4IgQ3zLw/viewform

 

Γενική συνέλευση ΕΝΙΘ την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014 στις 12:00 στο κεντρικό αμφιθέατρο στο ΓΝΘ Ιπποκράτειο (μπλε κτίριο).

 

Η πανδημία φανέρωσε στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο, ακόμα και στις οικονομικά ισχυρές χώρες, τη χρεοκοπία όλων των συστημάτων Υγείας, τα οποία λιγότερο ή περισσότερο είναι κατ' όνομα «δημόσια». Οι αντοχές του δημόσιου συστήματος Υγείας δεν ξεπεράστηκαν επειδή τάχα η πανδημία του κορονοϊού ήταν μια απρόβλεπτη απειλή, αλλά επειδή τα όριά του καθορίζονται με βάση το κέρδος και όχι τις λαϊκές ανάγκες. Μπροστά σε μια τόσο κρίσιμη κατάσταση, η κυβέρνηση δεν έθιξε ούτε λεπτό τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στην Υγεία

Το δημόσιο σύστημα Υγείας της μιας νόσου ευθύνεται για την παράλληλη, μη covid “πανδημία”, με 6500 θύματα από άλλη νόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, των οποίων η υγεία θα μπορούσε να έχει καλύτερη εξέλιξη αν είχαν κατάλληλη και δωρεάν φροντίδα. Η διαφαινόμενη υποχώρηση του επιδημικού κύματος δεν θα έφερνε το τέλος της πανδημίας, όπως περίτρανα αποδεικνύεται. Η πανδημία είναι εδώ, επειδή παραμένουν οι συνθήκες που την τρέφουν: Η διασπορά στους κρίσιμους χώρους υπερμετάδοσης , η έλλειψη πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, οι ελλείψεις σε δομές υγείας, η τραγική υποστελέχωση, το τέλμα στο πρόγραμμα εμβολιασμού. Κανένας εφησυχασμός δεν δικαιολογείται.

Στο «Νέο ΕΣΥ» της κυβέρνησης δε χωράνε μόνιμοι εργαζόμενοι με δικαιώματα. Η ενίσχυση του καθεστώτος των συμβασιούχων-επικουρικών, η ανανέωση με το σταγονόμετρο των συναδέλφων με σύμβαση ορισμένου χρόνου για 3 μήνες, η ουσιαστική απόλυση των υγειονομικών σε αναστολή, που παρατείνεται ως το τέλος του χρόνου, ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου για τη δυνατότητα απομάκρυνσης μόνιμων υγειονομικών από το ΕΣΥ με οποιαδήποτε δικαιολογία, αλλά με τελικό στόχο τη μείωση των εργαζόμενων εν όψει της ιδιωτικοποίησής του.

Η παρέμβαση της ΕΝΙΘ πλάι σε άλλα σωματεία είχε τη δική της συμβολή ώστε να πιστέψει ο λαός ότι μπορεί να τα καταφέρει μόνο αν παλεύει, αγωνίζεται, οργανώνεται και δεν υποκύπτει στην οργανωμένη τρομοκρατία από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ περί «ατομικής ευθύνης». Οι αγώνες των εργαζομένων στην Cosco, στην ΛΑΡΚΟ, στην efood, στα Πετρέλαια Καβάλας και αλλού δείχνουν τον νικηφόρο δρόμο του αγώνα για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Είναι αυτονόητη η καταδίκη της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Πρόκειται για το τυπικό έναυσμα ενός πολέμου που προετοιμάστηκε από την συσσώρευση του εύφλεκτου υλικού εδώ και χρόνια από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, που μεθοδεύουν την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική περικύκλωση της Ρωσίας, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά. Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος που μαίνεται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία βάζει την χώρα μας σε θανάσιμους κινδύνους, ενώ παράλληλα φορτώνει στις πλάτες του λαού την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, ως συνέπειές του.

Απαιτούμε:

• Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία! Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις του ΝΑΤΟ. Κανένας ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία.
• Άμεσα μέτρα προστασίας του λαϊκού εισοδήματος, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κατάργηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, διαγραφή των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών.
• Μαζικές μόνιμες προσλήψεις προσωπικού. Άμεση μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων με ελαστικές σχέσεις εργασίας (επικουρικό, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ) χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επαναφορά όλων των εργαζομένων που βρίσκονται σε αναστολή. Καμιά σκέψη για απόλυση υγειονομικού.
• Επαναφορά των αποδοχών σε επίπεδα προ του 2012 με επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Πληρωμή όλων των αναδρομικών. Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων.
• Ένταξη στα ΒΑΕ. Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε όλους χωρίς περικοπές.
• Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
• Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία, την Πρόνοια, το Φάρμακο.

Προχωρούμε σε κινητοποίηση την Πέμπτη 31/3 13:00 στο ΑΧΕΠΑ με στάση εργασίας 12:00-15:00, ενάντια στον εκβιασμό των εργαζομένων με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου, με την ανανέωση για 3 μήνες, καθώς και στην συνέχιση του καθεστώτος αναστολής των υγειονομικών ως το τέλος του χρόνου.

Την Τετάρτη 6/4 απεργούμε μαζικά. Δίνουμε δυναμικό παρόν στην απεργιακή κινητοποίηση στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 11:00 ενάντια στην συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο, για άμεσα μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, την ενίσχυση του ΕΣΥ.

 

KAΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ…

 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΓΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

 

 

Κοινή Συνεδρίαση ΔΣ ΕΝΙΘ, Νοσοκομειακών Επιτροπών Νοσοκομείων Θεσσαλονίκης

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015, 19.00
Γραφεία ΕΝΙΘ
Προξένου Κορομηλά 51
(5ος όροφος)

 

Συνέλευση Ειδικευομένων ΓΝΘ Παπαγεωργίου

Πέμπτη 22.05.2014, 14:30