Κοινή Συνεδρίαση ΔΣ ΕΝΙΘ, Νοσοκομειακών Επιτροπών Νοσοκομείων Θεσσαλονίκης

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015, 19.00
Γραφεία ΕΝΙΘ
Προξένου Κορομηλά 51
(5ος όροφος)


Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι

 

Το ΔΣ της ΕΝΙΘ καλεί σε κοινή συνεδρίαση τις Νοσοκομειακές Επιτροπές όλων των Νοσοκομείων της πόλης μας την Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 19.00 στα γραφεία της Ένωσης στην οδό Προξένου Κορομηλά 51 (5ος όροφος).


Η κατάσταση στα Νοσοκομεία και στο δημόσιο σύστημα υγείας συνολικά είναι σχεδόν τραγική. Η περιγραφή των προβλημάτων είναι αναγκαία και σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνά και τα όρια της πιο νοσηρής φαντασίας, δεν είναι όμως αρκετή. Χωρίς καμία δόση δραματοποίησης, είναι πλέον προφανές ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια μεμψιμοιρίας, απογοήτευσης, παραίτησης και απλής κριτικής από θέση θεατή.


Η Ώρα Μηδέν για το δημόσιο σύστημα υγείας είναι Ώρα Ευθύνης και Δράσης για τους νοσοκομειακούς γιατρούς ή τουλάχιστον για όσους από εμάς συνεχίζουν να βλέπουν τον εαυτό τους σε ρόλο λειτουργού της δημόσιας υγείας και συνδέουν την προσωπική τους πορεία και εξέλιξη με την ανάπτυξη και αναβάθμιση του δημόσιου Νοσοκομείου.


Εμείς που με την ψήφο και τη στήριξη των συναδέλφων έχουμε ή υποτίθεται ότι έχουμε αναλάβει το ρόλο της υπεύθυνης εκπροσώπησής τους, έχουμε υποχρέωση να κάνουμε επειγόντως ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά, περνώντας από την απλή καταγγελία στη διαμόρφωση άμεσης πρότασης για τα πιο εκρηκτικά σε πρώτη φάση προβλήματα, που η αντιμετώπισή τους δεν μπορεί επουδενί να παραταθεί αφού θέτουν πλέον σε κίνδυνο γιατρούς και ασθενείς.


Το ΔΣ της ΕΝΙΘ καλεί όλες τις ΝΕ να προσέλθουν στην κοινή συνεδρίαση και να παρουσιάσουν συνοπτικά την κατάσταση στα επιμέρους Νοσοκομεία ιεραρχώντας τις πιο επείγουσες κατά τη γνώμη τους ανάγκες και προτεραιότητες με στόχο να διαμορφωθεί από κοινού ένα συνολικό σχέδιο άμεσης διεκδίκησης και δράσης των νοσοκομειακών γιατρών της πόλης μας.

 

Για το ΔΣ της ΕΝΙΘ Ο Γραμματέας
Στρατής Πλωμαρίτης Κώστας Φορτούνης