ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ

ΓΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΚΟΡΟΜΗΛΑ 51

Τ.Κ.54622

Αρ. Πρωτ. 228                                                                                                                  Θεσσαλονίκη 12/11/23

Το ΔΣ της ΕΝΙΘ χαιρετίζει τους εκατοντάδες συναδέλφους νοσοκομειακούς γιατρούς για τη συμμετοχή τους στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στις 08/11/23 για την εκλογή του νέου ΔΣ στην ΕΝΙΘ αλλά και για την εκλογή αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ και της ΕΔΟΘ.

Παρότι η συμμετοχή των συναδέλφων στις αρχαιρεσίες αυτές παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα (πάνω από το 60% των εγγεγραμμένων μελών της ΕΝΙΘ), δείχνοντας το αυξημένο κύρος της Ένωσης και την αναγνώριση της αγωνιστικής και διεκδικητικής της κατεύθυνσης από τους νοσοκομειακούς ιατρούς, παραμένει η ανάγκη για την ακόμα πιο αποφασιστική ενίσχυση της συμμετοχής των νοσοκομειακών ιατρών στις διεκδικήσεις του επόμενου διαστήματος για ένα σύστημα υγείας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και εκπαίδευσης. Πρώτος σταθμός η επιτυχία της 48ώρης απεργίας της ΟΕΝΓΕ 29-30/11, με προμετωπίδα το μισθολογικό.

Συνολικά για το ΔΣ ψήφισαν 574 άτομα. Η ΔΗΠΑΚ έλαβε 286 ψήφους και 6 έδρες στο ΔΣ, το Ενωτικό κίνημα για την Ανατροπή («Κίνηση για την ανατροπή στο χώρο της Υγείας» και «Νυστέρι») έλαβε 247 ψήφους και έδρες, το Καρφί έλαβε 18 ψήφους και καμία έδρα και η Ταξική Πορεία έλαβε 7 ψήφους και καμία έδρα στο ΔΣ.

Για αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ ψήφισαν 573 άτομα. Η ΔΗΠΑΚ έλαβε 284 ψήφους και 7 αντιπροσώπουςτο Ενωτικό κίνημα για την Ανατροπή («Κίνηση για την ανατροπή στο χώρο της Υγείας» και «Νυστέρι») έλαβε 248 ψήφους και αντιπροσώπους, το Καρφί έλαβε 21 ψήφους και δεν εξέλεξε αντιπροσώπους, η Ταξική Πορεία έλαβε 3 ψήφους και κανέναν αντιπρόσωπο.

Για αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΕΔΟΘ ψήφισαν 573 άτομα. Η ΔΗΠΑΚ έλαβε 287 ψήφους και 8 αντιπροσώπους, το Ενωτικό κίνημα για την Ανατροπή («Κίνηση για την ανατροπή στο χώρο της Υγείας» και «Νυστέρι») έλαβε 243 ψήφους και αντιπροσώπους, το Καρφί έλαβε 17 ψήφους και δεν εξέλεξε αντιπροσώπους, η Ταξική Πορεία έλαβε 6 ψήφους και κανέναν αντιπρόσωπο.

Το νέο ΔΣ που εκλέχθηκε στις εκλογές απαρτίζεται αλφαβητικά από τους εξής:

Αβραμίδου Ελισάβετ

Γεωργιάδη Ρούλα