Το ΔΣ της ΕΝΙΘ καταγγέλλει το όργιο ποινικοποίησης των αγώνων που έχει επιδοθεί η κυβέρνηση και το κράτος. Τελευταίο γεγονός η παραπομπή σε δίκη με κατηγορίες που παραπέμπουν σε κοινό εγκληματία, του Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ γιατί μαζί με εκατοντάδες αγωνιστές εργάτες εμπόδισε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας εργατικής οικογένειας. Προκειμένου να πάρουν οι τραπεζίτες τα σπίτια του λαού τα βάζει με όσους υπερασπίζονται το δικαίωμα να έχει κανείς μια στέγη χωρίς να χρυσοπληρώνει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Μετά την κλήση της πρόεδρου της ΟΕΝΓΕ, ως κατηγορούμενη σε δίκη για παραβίαση του νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων η κυβέρνηση με τη νέα κλήση του συναδέλφου μας, επιδιώκει προκαταβολικά να τρομοκρατήσει τα συνδικάτα, ώστε να μην αντιδράσουν για τους πάνω από 40.000 πλειστηριασμούς που έπονται το επόμενο διάστημα.
Η κρατική καταστολή που κλιμακώνεται δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε αφορά μεμονωμένα περιστατικά. Σέρνουν στα δικαστήρια νοσοκομειακούς γιατρούς επειδή διεκδικούν μέτρα προστασίας της υγείας και του λαού. Απολύουν πρωτοπόρους εργάτες που υπερασπίζονται το δικαίωμα στη δουλειά, στη ζωή με δικαιώματα, όπως στη Μαλαματίνα. Στο λιμάνι οι δυνάμεις καταστολής και το λιμενικό προστατεύουν τις πολυεθνικές που ευθύνονται για δεκάδες θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα. Στις πανεπιστημιακές σχολές ιδρύεται αστυνομία για να επιβάλει την «τάξη» σε χώρο που πρέπει να διακινούνται απερίσπαστα οι ιδέες, ως απαραίτητο κριτήριο για την πρόοδο του λαού.
 
Να αποσυρθεί τώρα η άθλια κλήτευση σε δίκη του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και μέλους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.
 
Να αποσυρθεί τώρα η άθλια κλήτευση του Β. Συρίγου Γ.Γ. της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.
Δε συμμορφωνόμαστε στις υποδείξεις. Δεν προσαρμοζόμαστε.
 
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ
 
Όλοι στην πανυγειονομική απεργία στις 20 Οκτώβρη και στην πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη!