Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) σε συνεργασία με την Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση & Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) και τον αθλητικό πολιτιστικό σύλλογο Ιωάννης Παπάφης, διοργάνωσαν την Τετάρτη 5/7 το 2ο Τουρνουά Σκάκι για την Ειρήνη, με την πολύτιμη στήριξη του Σκακιστικό Όμιλο Πολίχνης, της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής και της Ένωσης Σκακιστών Καλαμαριάς. 
Χαιρετίζουμε τους δεκάδες σκακιστές που έλαβαν μέρος και παρά τα τερτίπια του καιρού συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό, ιδίως με την μεγάλη συμμετοχή νεαρών σκακιστών. Με τις συμμετοχές να φτάνουν τις 82, διπλάσιες από τις περσινές, αποδείχτηκε η μεγάλη στήριξη σε αυτήν την πρωτοβουλία από περισσότερο κόσμο, ανοίγοντας τις …ορέξεις στους διοργανωτές για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα. 
 
Φέτος το Τουρνουά ήταν αφιερωμένο στην συμπλήρωση των 60 χρόνων από την δολοφονία του μεγάλου φιλειρηνιστή και διακεκριμένου γιατρού Γρ. Λαμπράκη. Ιδίως στη σημερινή πολύ επικίνδυνη συγκυρία, που ο πόλεμος μαίνεται στην Ουκρανία με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς ολόκληρης της περιοχής, είναι καθήκον μας να τιμήσουμε τον αγώνα του συνεχίζοντας την διεκδίκηση για άμεσο τερματισμό του πολέμου, ενάντια στην οποιανδήποτε ανάμειξη της χώρας μας σ’ αυτόν, αλλά και να εκδηλώσουμε την αλληλεγγύη μας με τους λαούς, που είναι πάντα τα θύματα των πολέμων. 
Ιδιαίτερη στιγμή του Τουρνουά η ομιλία του Στέργιου Αράπογλου, χειρουργού στο ΓΝΘ Ιπποκράτειο, ο οποίος τιμήθηκε από την ΕΝΙΘ στην έναρξη της τελετής βράβευσης των νικητών του Τουρνουά και μίλησε για το συγκλονιστικό εγχείρημα του που ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες. Ένα εγχείρημα στο οποίο διέσχισε όλη την Ελλάδα διανύοντας πάνω από 3000 χιλιόμετρα σε μόλις 50 ημέρες, διασχίζοντας 62 από τα χιλιάδες σημεία της Ελληνικής επικράτειας τα οποία υπέστησαν τις θηριωδίες των ΝΑΖΙ κατακτητών τα χρόνια 1940-45, με σκοπό την ενδυνάμωση της ιστορικής μνήμης και την συνέχιση της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων.
 
Τα αποτελέσματα του Τουρνουά βρίσκονται στο: https://chess-results.com/tnr787670.aspx?lan=1
Τέλος, ευχαριστούμε ιδιαίτερα την σχολική επιτροπή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Παύλου Μελά για την παραχώρηση χώρου στο 4ο Δημοτικό σχολείο Πολίχνης για την διενέργεια του Τουρνουά, εξαιτίας της κακοκαιρίας.
Για το ΔΣ της ΕΝΙΘ
        Ο Πρόεδρος                                             Η Γ. Γραμματέας
                                            Καραχρήστος Χρήστος                                   Κατσίμπα Δάφνη