Μετά από επανειλημμένες παρεμβάσεις της ΟΕΝΓΕ στο υπουργείο υγείας σχετικά με την απαράδεκτη καθυστέρηση στην εκταμίευση του κονδυλίου για τις εφημερίες του τρίτου τριμήνου του έτους, επιτέλους σήμερα δεσμεύτηκαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτη Ρεντζιου, με στελέχη του Υπουργείου ότι θα κάνουν τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε στις 13/9 να πληρωθούν οι τακτικές εφημερίες. 
 
Δεσμεύτηκαν επίσης, αφού επιτέλους παραδέχτηκαν, ότι για το απαράδεκτο καθεστώς των οφειλών 14 μηνών πρόσθετων εφημεριών θα ενεργήσουν γρήγορα ώστε να καταβληθούν.
Ελπίζουμε αυτή τη φορά οι δεσμεύσεις να υλοποιηθούν. 

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση για την στάση εργασίας σήμερα 22/6, με θέμα τις απλήρωτες εφημερίες.

Σε συνάντηση με τον διοικητή της 3ΥΠΕ θέσαμε 2 ζητήματα:
1) αποπληρωμή όλων των δεδουλευμενων εφημεριών. Μας διαβεβαίωσε ότι μετά τις πιέσεις της ΕΝΙΘ και της ΟΕΝΓΕ κεντρικά, έχει ανοίξει η ΕΑΠ και θα πληρωθούν όσες εφημερίες είναι έτοιμες από κάθε γραφείο μισθοδοσίας των νοσοκομείων (Απριλίου και μαϊου). Δεν εφυσηχαζουμε μέχρι να γίνει πράξη και δεν ανεχόμαστε να ζητάμε συνέχεια το αυτονόητο να αποπληρώνονται στην ώρα τους το σύνολο των δεδουλευμενων μας. Συνεχίσουμε τον αγώνα για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας.
2) ημερήσιες μετακινήσεις γιατρών για την κάλυψη κενών σε άλλα νοσοκομεία. Τελευταίο παράδειγμα μετακινήσεις παθολογων του ΨΝΘ προς Πτολεμαϊδα για 6 εφημερίες σε 6 ημέρες, με ειδοποίηση 2 ημέρες πριν. Εκφράσαμε την αντίθεση μας και την νομική επιφύλαξη μας. Παραδέχτηκε ότι δεν είναι σωστό προς τους συναδέλφους αλλά επίσης μας διαβεβαίωσε ότι μετακινήσεις πάντα γίνονταν και έτσι θα συνεχίσουν. 
Δεν πρέπει να αποδεχτούμε να μετατρεπομαστε σε περιοδεύων θίασο. Θα πρέπει να το αναδείξουμε σε συνελεύσεις και παρεμβάσεις προς τους πολίτες τι συνεπάγεται για εμάς και την παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς μας.

Συνεχίζοντας το τροπάρι των τελευταίων πολλών χρόνων, το υπουργείο υγείας προκήρυξε θέσεις επικουρικών γιατρών.

Συνάδελφοι.

 
Σας ενημερώνουμε ότι, ύστερα από γνωμοδότηση από τον νομικό σύμβουλο της ΟΕΝΓΕ, οι αιτήσεις διακοπής παραγραφής των αξιώσεων μας προς τις διοικήσεις των νοσοκομειων θα πρέπει να κατατεθούν το αργότερο έως την Τρίτη 31/5.
Να καταθέσετε τις αιτήσεις ατομικά ή ομαδικά ανά κλινική στα πρωτόκολλα των νοσοκομείων σας, με βάση τα πρωτότυπα ανά κατηγορία που παρατίθενται παρακάτω.
Παράκληση να ενημερώσετε και τους συναδέλφους που γνωρίζετε.
Για περισσότερες διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email της ΕΝΙΘ
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
Το ΔΣ της ΕΝΙΘ 
 
 
 
 

ΕΝΙΘ

ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ


Το ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) σε συνεδρίασή του στις 01.07.2014 αποφάσισε, με βάση τις σχετικές αποφάσεις και ενέργειες της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα των περικοπών των ειδικών μισθολογίων των ένστολων και των δικαστικών, την προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τις περικοπές που έχουν υποστεί οι αποδοχές του Ειδικού Μισθολογίου των γιατρών- μελών της από 01.08.2012 έως σήμερα σε εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών.

aitisi epidoma

Το παρόν έγγραφο μπορεί να συμπληρωθεί ατομικά ή ομαδικά και αφού κατατεθεί στα Νοσοκομεία, στη συνέχεια να ζητηθεί και να ληφθεί επίσημο αντίγραφο με τον αριθμό πρωτοκόλλου.

Κατεβάστε το έγγραφο (σε μορφή Word) ΕΔΩ

Ειδικά σε ό,τι αφορά στους συναδέλφους του νοσοκομείου Παπαγεωργίου (οι περισσότεροι των οποίων είναι ιδιωτικού δικαίου) το αντίστοιχο έγγραφο που πρέπει να συμπληρωθεί και να κατατεθεί είναι ΑΥΤΟ