ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΝΙΘ

8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

 

Οι εκλογές της ΕΝΙΘ θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 8/11/23 και ώρες 8:00-17:00 στο αμφιθέατρο του κάθε νοσοκομείου, για ανάδειξη του ΔΣ της ΕΝΙΘ, για αντιπροσώπους για την ΟΕΝΓΕ και την ΕΔΟΘ.

Οι συνάδελφοι των ΚΥ Θέρμης και Μηχανιώνας ψηφίζουν στο ΚΥ Θέρμης. Οι συνάδελφοι των υπολοίπων ΚΥ ψηφίζουν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Αφορά όλους τους γιατρούς του νοσοκομείου (Ιατρούς ΕΣΥ, ειδικευόμενους, επικουρικούς) που είναι μέλη της ΕΝΙΘ.

Όσοι δεν είναι μέλη της ΕΝΙΘ και δεν γίνεται παρακράτηση συνδρομής υπέρ ΕΝΙΘ, μπορούν να ψηφίσουν εφόσον αποπληρώσουν τις συνδρομές του τελευταίου 6μήνου (20 ευρώ για Ιατρούς ΕΣΥ και επικουρικούς και 10 ευρώ για ειδικευόμενους) και υπογράψουν αίτηση εγγραφής στην ΕΝΙΘ την ημέρα των εκλογών στις εφορευτικές επιτροπές.                  

Η κατάθεση ψηφοδελτίων για τις εκλογές γίνεται δεκτή μέχρι την Κυριακή 5/11/23 στις 13:00 στα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, είτε στο email της ΕΝΙΘ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Άννα Μαραγκού 6987269307

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Ν.Ι.Θ.)

Σας ενημερώνουμε για τη νέα τηλεφωνική μας γραμμή : 2317008880

Ωράριο επικοινωνίας: 15:00 - 20:00

 

Γενική Συνέλευση ΕΝΙΘ

Την Τρίτη 1/11 στις 13:30 θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση της ΕΝΙΘ στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Ιπποκράτειο (μπλέ κτίριο), με θέματα:

 • Μισθολογικό. Υπογραφή κλαδικής συμφωνίας (μισθός, επιδόματα, ωράριο, ΒΑΕ, επαγγελματική-αστική ευθύνη)
 • Νομοσχέδιο για την Δευτεροβάθμια περίθαλψη
 • Υποστελέχωση-υπολειτουργία τμημάτων
 • Προετοιμασία απεργίας 9/11

Καμιά αυταπάτη! Καμιά αναμονή!

Συνεχίζουμε μέχρι να υλοποιηθούν όλα μας τα αιτήματα! Ούτε βήμα πίσω!

Αποφάσεις ΔΣ ΕΝΙΘ

16/11/22

Η κυβέρνηση της ΝΔ φαίνεται πως βιάζεται να βάλει την ταφόπλακα στον τάφο του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, που έχουν ετοιμάσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Με το επαίσχυντο νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη διαλύουν ότι έχει απομείνει από το δικαίωμα των ασθενών στη Δημόσια και Δωρεάν Υγεία. Εξαναγκάζουν τους ασθενείς να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουν πρόσβαση σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας.

Προσπαθούν να καταργήσουν την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών ΕΣΥ, καθιερώνουν γιατρούς μερικής απασχόλησης, δίνουν τη δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου σε γιατρούς ΕΣΥ.

Καμία αυταπάτη! Η λύση στους καθηλωμένους μισθούς μας δεν είναι να βγούμε στην πιάτσα της αγοράς υγείας για να βρούμε πελατεία. Δεν είναι λύση να τρέχουμε από το πρωινό ωράριο στα απογευματινά ιατρεία και τα απογευματινά χειρουργεία και από τις εφημερίες στις ιδιωτικές κλινικές και τα ιδιωτικά ιατρεία, χωρίς ξεκούραση, χωρίς ελεύθερο χρόνο, σε βάρος της υγείας και της ζωής τόσο της δικής μας όσο και των ασθενών μας. Δεν είναι λύση να πληρώνει αδρά ο ασθενής, για να μπορεί να «ξεπεράσει» τις ατέλειωτες λίστες των χειρουργείων και να επισπεύσει την θεραπεία του. Ο κάθε τίμιος γιατρός που θέλει να συνδυάσει την προσφορά στην κοινωνία και στην επιστήμη, με μία ήρεμη οικογενειακή ζωή, με συνθήκες εργασίας και αμοιβές ανθρώπινες, πρέπει να είναι ο πρώτος που θα εναντιωθεί στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Αντί να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις και να αυξηθούν οι μισθοί, ώστε οι γιατροί του ΕΣΥ να μπορούν να παρέχουν υψηλές υπηρεσίες υγείας και να μπορούν να διαβιούν με ένα ικανοποιητικό επίπεδο ζωής, με παροχές αλλά και χρόνο για ξεκούραση και συνέχιση της εκπαίδευσης, προχωρούν στο «άνοιγμα» προς τον ιδιωτικό τομέα. Οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι και πάλι οι μεγάλες ιδιωτικές κλινικές, οι οποίες θησαύρισαν ιδίως στην διάρκεια της πανδημίας και δεν κρατιούνται για να αυξήσουν ακόμα παραπάνω τα κέρδη τους.

Πάνω από όλα όμως, η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για τους γιατρούς ΕΣΥ αφορά τους ασθενείς μας, όλο τον λαό. Επίσημα, πλέον θα γίνονται βορά στους μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους. Θα αναγκάζονται να οδηγούνται είτε στους μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους είτε στα απογευματινά χειρουργεία, καθώς θα είναι η μοναδική διέξοδος από τις ατέλειωτες λίστες αναμονής, από τις υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας λόγω των τεράστιων ελλείψεων. Ο σκοπός της κυβέρνησης δεν είναι δήθεν η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, η κάλυψη των κενών και η αύξηση του εισοδήματος των γιατρών. Αν ήθελαν πραγματικά την ενίσχυση του ΕΣΥ, θα έπρεπε να κάνουν πράξη αυτά που ζητάμε τόσο καιρό. Ο σκοπός τους είναι η ενίσχυση της λειτουργίας του νοσοκομείου με την λογική «κόστους-οφέλους», η περαιτέρω εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ.

Αυτό το επαίσχυντο νομοσχέδιο πρέπει να γνωρίσει την καθολική καταδίκη από το σύνολο των γιατρών, των υγειονομικών και του λαού. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε την ουσιαστική κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών ΕΣΥ, δεν μπορούμε να ανεχτούμε την κατάργηση του ημερήσιου χρόνου εργασίας. Να μην περάσει η προπαγάνδα της κυβέρνησης και του Υπουργείο, καθώς ο σκοπός τους δεν είναι η δήθεν βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, η κάλυψη των κενών και η αύξηση του εισοδήματος των γιατρών.

Σκοπός τους αποτελεί η ολοένα και βαθύτερη λειτουργία των νοσοκομείων με την λογική του «κόστους-οφέλους», για τους ασθενείς η παροχή ενός βασικού πακέτου υπηρεσιών υγείας και για τα παραπάνω η πληρωμή από την τσέπη τους για όσους έχουν την δυνατότητα. Για τους γιατρούς σημαίνει την πλήρη διάσπαση του χρόνου εργασίας, την αποδοχή της εντατικοποίησης, την αποδοχή της αποσπασματικής κάλυψης των αναγκών κάθε κλινικής.

Χρειάζεται τώρα να δυναμώσει ο οργανωμένος συλλογικός αγώνας για να μην περάσουν τα σχέδια για το «νέο ΕΣΥ», να μην περάσει το νέο νομοσχέδιο και τα σχέδια για έναρξη των επι πληρωμή χειρουργείων στο ΕΣΥ. Η διεκδίκηση για υψηλού επιπέδου, σύγχρονο, καθολικό, αποκλειστικά κρατικό σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, δωρεάν, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση, με ανεπτυγμένο δημόσιο, ενιαίο σύστημα Π.Φ.Υ., που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες υγείας με βάση την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Απαιτούμε:

 • Να μην τολμήσουν να καταθέσουν το νομοσχέδιο!
 • Καμιά σκέψη για έναρξη επι πληρωμή απογευματινών χειρουργείων στο ΕΣΥ.
 • Άμεσα μαζικές μόνιμες προσλήψεις και κάλυψη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων με θέσεις μόνιμης πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άρση των αναστολών εργασίας.
 • Άμεση εφαρμογή των τελεσίδικων αποφάσεων του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Αυτοτελής φορολόγηση 20% των τακτικών εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες. Άμεση πληρωμή στο ακέραιο του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών (τακτικών και πρόσθετων ) και της ειδικής αποζημίωσης του άρθρου 88 και του άρθρου 90 του Ν.4850/2021.
 • Επαναφορά όλων των επιδομάτων που έχουν μειωθεί – καταργηθεί (επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης –βιβλιοθήκης). Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας. Επίδομα χρόνου προϋπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου άσκησης ειδικότητας, 4% με τη συμπλήρωση ενός έτους υπηρεσίας, προσαυξανόμενο κατά 4% ανά διετία.
 • Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.
 • Πλήρης κάλυψη επαγγελματικής και αστικής ευθύνης με ευθύνη του νοσοκομείου και του εργοδότη.

 

Σχεδιασμός

 • Διενέργεια εκδήλωσης-συζήτησης για ενημέρωση για το νομοσχέδιο την Δευτέρα 21/11 στις 18:00 στο κτίριο της ΕΔΟΘ, Προξένου Κορομηλά 51, 4ος όροφος.
 • Συλλογή υπογραφών όλων των νοσοκομειακών ιατρών για την καταδίκη του νομοσχεδίου με κείμενο της ΟΕΝΓΕ.
 • Αγωνιστική κινητοποίηση την ημέρα κατάθεσης του επαίσχυντου νομοσχεδίου στην 3η ΥΠΕ, Αριστοτέλους, και συνέντευξη τύπου την ίδια ημέρα, με βάση και τις αποφάσεις της ΟΕΝΓΕ.
 • Πραγματοποίηση Γενικών συνελεύσεων ανά νοσοκομείο. Συνεδρίαση των εκλεγμένων νοσοκομειακών επιτροπών και εκλογή σε όσα νοσοκομεία δεν υπάρχει.
 • Ανάρτηση πανό σε όλα τα νοσοκομεία ενάντια στο νομοσχέδιο, σε συνέχεια την ανάρτησης γιγαντοπανό στο ΕΚΘ.
 • Συμμετοχή στην πορεία εορτασμού του Πολυτεχνείου στις 17/11 στις 18:00 στο Πολυτεχνείο ΑΠΘ. (θα σταλεί ανακοίνωση)

Ξεχωριστή σημασία, λαμβάνει σε αυτές τις συνθήκες, η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και των υγειονομικών που αντιδρούν, η δίκη που σέρνουν την Πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ, Ρέντζιου Α., με την εφαρμογή του νόμου περιορισμού των διαδηλώσεων.

Εκείνη την ημέρα στο πρόσωπο της Προέδρου δικάζουν όλους τους νοσοκομειακούς ιατρούς που αντιδρούν στην υγεία-εμπόρευμα και παλεύουν για να γίνει πραγματικά λαϊκό δικαίωμα, που παλεύουν κόντρα στις αντιδραστικές αλλαγές του νομοσχεδίου, κόντρα στις τεράστιες ελλείψεις και την εντατικοποίηση, την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

 • Για αυτό προχωράμε σε κινητοποίηση την ημέρα της δίκης, Δευτέρα 28/11, με στάση εργασίας που θα προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ, και συγκέντρωση στην 3η ΥΠΕ. Καλούμε και τις υπόλοιπες Ενώσεις Νοσοκομειακών Ιατρών της Β. Ελλάδος να συμμετέχουν, όπως είχαμε αποφασίσει στην σύσκεψη των Ενώσεων.

 

Για το ΔΣ της ΕΝΙΘ

Ο Πρόεδρος                                       Η Γ. Γραμματέας

                                             Καραχρήστος Χρήστος                                   Κατσίμπα Δάφνη

Μετά από επανειλημμένες παρεμβάσεις της ΟΕΝΓΕ στο υπουργείο υγείας σχετικά με την απαράδεκτη καθυστέρηση στην εκταμίευση του κονδυλίου για τις εφημερίες του τρίτου τριμήνου του έτους, επιτέλους σήμερα δεσμεύτηκαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτη Ρεντζιου, με στελέχη του Υπουργείου ότι θα κάνουν τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε στις 13/9 να πληρωθούν οι τακτικές εφημερίες. 
 
Δεσμεύτηκαν επίσης, αφού επιτέλους παραδέχτηκαν, ότι για το απαράδεκτο καθεστώς των οφειλών 14 μηνών πρόσθετων εφημεριών θα ενεργήσουν γρήγορα ώστε να καταβληθούν.
Ελπίζουμε αυτή τη φορά οι δεσμεύσεις να υλοποιηθούν. 

Το ΔΣ της ΕΝΙΘ προσκαλεί σε πλατιά σύσκεψη-συζήτηση για την υγεία την Δευτέρα 21/11 στις 18:00 στην ΕΔΟΘ, Προξένου Κορομηλά 51, 4ος όροφος, όλα τα εργατικά σωματεία, τις μαζικές οργανώσεις και φορείς, μεμονωμένους συνδικαλιστές.

Θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για το νέο νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη, που βάζει την ταφόπλακα στο ΕΣΥ, τα τεράστια προβλήματα στο ΕΣΥ με την τεράστια υποστελέχωση και την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για την οργάνωση της απάντησης των εργαζομένων απέναντι στο νομοσχέδιο και της διεκδίκησης για υψηλού επιπέδου, σύγχρονο, καθολικό, αποκλειστικά κρατικό δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας.

Αυτό το νομοσχέδιο ούτε συζητιέται ούτε διορθώνεται! Πετιέται στο καλάθι των αχρήστων! Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να το καταθέσει καν!

Πρέπει να σημάνει μαζική αντεπίθεση, από τους υγειονομικούς και όλο το λαό!

Για το ΔΣ της ΕΝΙΘ

       Ο Πρόεδρος                                             Η Γ. Γραμματέας

Καραχρήστος Χρήστος                                   Κατσίμπα Δάφνη

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση για την στάση εργασίας σήμερα 22/6, με θέμα τις απλήρωτες εφημερίες.

Σε συνάντηση με τον διοικητή της 3ΥΠΕ θέσαμε 2 ζητήματα:
1) αποπληρωμή όλων των δεδουλευμενων εφημεριών. Μας διαβεβαίωσε ότι μετά τις πιέσεις της ΕΝΙΘ και της ΟΕΝΓΕ κεντρικά, έχει ανοίξει η ΕΑΠ και θα πληρωθούν όσες εφημερίες είναι έτοιμες από κάθε γραφείο μισθοδοσίας των νοσοκομείων (Απριλίου και μαϊου). Δεν εφυσηχαζουμε μέχρι να γίνει πράξη και δεν ανεχόμαστε να ζητάμε συνέχεια το αυτονόητο να αποπληρώνονται στην ώρα τους το σύνολο των δεδουλευμενων μας. Συνεχίσουμε τον αγώνα για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας.
2) ημερήσιες μετακινήσεις γιατρών για την κάλυψη κενών σε άλλα νοσοκομεία. Τελευταίο παράδειγμα μετακινήσεις παθολογων του ΨΝΘ προς Πτολεμαϊδα για 6 εφημερίες σε 6 ημέρες, με ειδοποίηση 2 ημέρες πριν. Εκφράσαμε την αντίθεση μας και την νομική επιφύλαξη μας. Παραδέχτηκε ότι δεν είναι σωστό προς τους συναδέλφους αλλά επίσης μας διαβεβαίωσε ότι μετακινήσεις πάντα γίνονταν και έτσι θα συνεχίσουν. 
Δεν πρέπει να αποδεχτούμε να μετατρεπομαστε σε περιοδεύων θίασο. Θα πρέπει να το αναδείξουμε σε συνελεύσεις και παρεμβάσεις προς τους πολίτες τι συνεπάγεται για εμάς και την παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς μας.

Την Τρίτη 1/11 πραγματοποιήθηκε συνέλευση της Ένωσης Νοσοκομειακων Ιατρών Θεσσαλονίκης με θέμα το νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη, που έφερε στη δημόσια διαβούλευση η κυβέρνηση της ΝΔ. 

Αναδείχθηκε η ουσία του νομοσχεδίου που έρχεται να βάλει την ταφόπλακα στον τάφο του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, που έχουν ετοιμάσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, και διαλύειότι έχει απομείνει από το δικαίωμα των ασθενών στη Δημόσια και Δωρεάν Υγεία. 
Εκφράστηκε η πλήρης αντίθεση σε αυτο το επαίσχυντο νομοσχέδιο, που δεν διορθωνεται ούτε συζητιέται, αλλά πρέπει να γνωρίσει την συνολική καταδίκη από υγειονομικούς και τον λαό. Προσπαθούν να καταργήσουν την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών ΕΣΥ, καθιερώνουν γιατρούς μερικής απασχόλησης, δίνουν τη δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου σε γιατρούς ΕΣΥ. Παγιώνονται οι τεράστιες ελλείψεις, η υποβαθμισμένη παροχή υπηρεσιών υγείας, η μετατροπή των ασθενών σε πελάτες. Δεν μπορούμε να το ανεχτούμε! 
Εκφραστηκε ότι η λύση στους καθηλωμένους μισθούς μας δεν είναι να βγούμε στην πιάτσα της αγοράς υγείας για να βρούμε πελατεία. Δεν είναι λύση να τρέχουμε από το πρωινό ωράριο στα απογευματινά ιατρεία και τα απογευματινά χειρουργεία και από τις εφημερίες στις ιδιωτικές κλινικές και τα ιδιωτικά ιατρεία, χωρίς ξεκούραση, χωρίς ελεύθερο χρόνο, σε βάρος της υγείας και της ζωής τόσο της δικής μας όσο και των ασθενών μας. Δεν είναι λύση να πληρώνει αδρά ο ασθενής, για να μπορεί να «ξεπεράσει» τις ατέλειωτες λίστες των χειρουργείων και να επισπεύσει την θεραπεία του.
Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι οι υγειονομικοί και όλος ο λαός να απορρίψουν στην πράξη το νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιοΧρειάζεται τώρα να δυναμώσει ο οργανωμένος συλλογικός αγώνας για να μην περάσουν τα σχέδια για το «νέο ΕΣΥ», να μην περάσει το νέο νομοσχέδιο και τα σχέδια για έναρξη των επι πληρωμή χειρουργείων στο ΕΣΥ. Η διεκδίκηση για υψηλού επιπέδου, σύγχρονο, καθολικό, αποκλειστικά κρατικό σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, δωρεάν, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση, με ανεπτυγμένο δημόσιο, ενιαίο σύστημα Π.Φ.Υ., που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες υγείας με βάση την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας.
Για αυτό το λόγο απαιτούμε να γίνουν άμεσα πράξη από την κυβέρνηση τα παρακάτω:
- Να αποσυρθεί από τη διαβούλευση το νομοσχέδιο! Να μην διανοηθεί η κυβέρνηση να το καταθέσει στη βουλή.
- Καμία σκέψη για έναρξη επι πληρωμή απογευματινών χειρουργείων στο ΕΣΥ.
- Άμεσα μαζικές μόνιμες προσλήψεις και κάλυψη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων με θέσεις μόνιμης πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άρση των αναστολών εργασίας.
Άμεση εφαρμογή των τελεσίδικων αποφάσεων του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Αυτοτελής φορολόγηση 20% των τακτικών εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες. Άμεση πληρωμή στο ακέραιο του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών (τακτικών και πρόσθετων ) και της ειδικής αποζημίωσης του άρθρου 88 και του άρθρου 90 του Ν.4850/2021.
Επαναφορά όλων των επιδομάτων που έχουν μειωθεί – καταργηθεί (επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης –βιβλιοθήκης). Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας. Επίδομα χρόνου προϋπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου άσκησης ειδικότητας, 4% με τη συμπλήρωση ενός έτους υπηρεσίας, προσαυξανόμενο κατά 4% ανά διετία. 
Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.
- Πλήρης κάλυψη επαγγελματικής και αστικής ευθύνης με ευθύνη του νοσοκομείου και του εργοδότη.
 
Αποφασίστηκε για το επόμενο διάστημα ότι: 
Προχωράμε σε συλλογή υπογραφών των νοσοκομειακών ιατρών σε κείμενο που θα δηλώνει την απόρριψη του νομοσχεδίου και την ανάγκη άμεσης ικανοποίησης των αιτημάτων μας από την κυβέρνηση. 
- Προχωράμε σε μαζική ενημέρωση των πολιτών της Θεσσαλονίκης με περιοδείες στις πύλες και τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, για τις επιπτώσεις του νομοσχεδίου στην Δημόσια και Δωρεάν Υγεία
Προγραμματίζουμε εκδηλωση-συζητηση με θέμα το νομοσχέδιο και κάλεσμα προς όλους τους φορείς και τα σωματεία της πόλης.
Αυτό το νομοσχέδιο ούτε συζητιέται ούτε διορθώνεται! Πετιέται στο καλάθι των αχρήστων!
Πρέπει να σημάνει μαζική αντεπίθεση, από τους υγειονομικούς και όλο το λαό που στην πράξη πρέπει να απορρίψουν το νομοσχέδιο με τον αγώνα μέσα από τα σωματεία τους!
Όλοι στην πανεργατική Απεργία στις 9/11.

Συνάδελφοι.

 
Σας ενημερώνουμε ότι, ύστερα από γνωμοδότηση από τον νομικό σύμβουλο της ΟΕΝΓΕ, οι αιτήσεις διακοπής παραγραφής των αξιώσεων μας προς τις διοικήσεις των νοσοκομειων θα πρέπει να κατατεθούν το αργότερο έως την Τρίτη 31/5.
Να καταθέσετε τις αιτήσεις ατομικά ή ομαδικά ανά κλινική στα πρωτόκολλα των νοσοκομείων σας, με βάση τα πρωτότυπα ανά κατηγορία που παρατίθενται παρακάτω.
Παράκληση να ενημερώσετε και τους συναδέλφους που γνωρίζετε.
Για περισσότερες διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email της ΕΝΙΘ
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
Το ΔΣ της ΕΝΙΘ