ΕΝΙΘ

ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ

ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ


Το ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) σε συνεδρίασή του στις 01.07.2014 αποφάσισε, με βάση τις σχετικές αποφάσεις και ενέργειες της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα των περικοπών των ειδικών μισθολογίων των ένστολων και των δικαστικών, την προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τις περικοπές που έχουν υποστεί οι αποδοχές του Ειδικού Μισθολογίου των γιατρών- μελών της από 01.08.2012 έως σήμερα σε εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών.

 

Η ΕΝΙΘ σε συντονισμό με τις υπόλοιπες Ενώσεις των Νοσοκομειακών Γιατρών της χώρας και υπό τη νομική συνδρομή-επικάλυψη της ΟΕΝΓΕ θα προχωρήσει σε άσκηση Προσφυγών Ουσίας σε συνεργασία με τον Νομικό Σύμβουλο της ΟΕΝΓΕ με σκοπό να εισαχθούν, όπως και οι υπόλοιπες των άλλων Ενώσεων, στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να υπάρξει ενιαία απόφαση της Ολομέλειάς του, λόγω του μείζονος ενδιαφέροντος του θέματος, για την περικοπή των αποδοχών του Ειδικού Μισθολογίου των Νοσοκομειακών Γιατρών της χώρας. Θα ασκηθούν (3) αυτοτελείς προσφυγές αντίστοιχων αντιπροσωπευτικών Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης (Ιπποκράτειο / Παπαγεωργίου / Παπανικολάου). Σε κάθε προσφυγή πρέπει να συμμετέχει ενδεικτικός αριθμός συναδέλφων (10 κατ’ ανώτερο όριο ανά προσφυγή), που θα καλύπτουν όλες τις βαθμίδες (Συντονιστής / Διευθυντής / Επιμελητής Α’ / Επιμελητής Β’ / Ειδικευόμενος). Στην περίπτωση των ειδικευόμενων, θα πρέπει να είναι συνάδελφοι που εργάζονταν ήδη από τον Μάιο του 2012.

 

Τα δικαιολογητικά και τα λοιπά απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται για την προετοιμασία κάθε προσφυγής είναι τα εξής:

  1. Φωτοτυπία Δελτίου Ταυτότητας των προσφευγόντων γιατρών
  2. Πρόσφατο Πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών για κάθε προσφεύγοντα (Πρέπει να ζητηθεί από το οικείο Νοσοκομείο).
  3. Αναλυτικές Μισθοδοτικές Καταστάσεις των προσφευγόντων γιατρών των μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου 2013 και Απριλίου, Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου 2014, καθώς επίσης και των μηνών Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου 2012, δηλαδή του τριμήνου προ της εφαρμογής των μισθολογικών περικοπών (01.08.2012).
  4. Εκκαθαριστικά σημειώματα φορολογίας εισοδήματος οικονομικών ετών 2012, 2013 και 2014 των προσφευγόντων γιατρών.

Τα έξοδα των προσφυγών θα καλυφθούν εξολοκλήρου από την ΕΝΙΘ.

 

ΥΓ

Όσοι συνάδελφοι εργάζονται στα επιλεγέντα Νοσοκομεία και επιθυμούν να συμμετέχουν στη λίστα των προσφευγόντων, μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω μέλη του ΔΣ της ΕΝΙΘ:

→ Ιπποκράτειο: Νικολαϊδης Θέμης Τ: 6932264446 / Ε: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

→ Παπαγεωργίου: Φορτούνης Κώστας Τ: 6977615285 / Ε: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

→ Παπανικολάου: Δαγδηλέλης Λουκάς Τ: 6937128653 / Ε: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Το ΔΣ της ΕΝΙΘ