Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση για την στάση εργασίας σήμερα 22/6, με θέμα τις απλήρωτες εφημερίες.

Σε συνάντηση με τον διοικητή της 3ΥΠΕ θέσαμε 2 ζητήματα:
1) αποπληρωμή όλων των δεδουλευμενων εφημεριών. Μας διαβεβαίωσε ότι μετά τις πιέσεις της ΕΝΙΘ και της ΟΕΝΓΕ κεντρικά, έχει ανοίξει η ΕΑΠ και θα πληρωθούν όσες εφημερίες είναι έτοιμες από κάθε γραφείο μισθοδοσίας των νοσοκομείων (Απριλίου και μαϊου). Δεν εφυσηχαζουμε μέχρι να γίνει πράξη και δεν ανεχόμαστε να ζητάμε συνέχεια το αυτονόητο να αποπληρώνονται στην ώρα τους το σύνολο των δεδουλευμενων μας. Συνεχίσουμε τον αγώνα για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας.
2) ημερήσιες μετακινήσεις γιατρών για την κάλυψη κενών σε άλλα νοσοκομεία. Τελευταίο παράδειγμα μετακινήσεις παθολογων του ΨΝΘ προς Πτολεμαϊδα για 6 εφημερίες σε 6 ημέρες, με ειδοποίηση 2 ημέρες πριν. Εκφράσαμε την αντίθεση μας και την νομική επιφύλαξη μας. Παραδέχτηκε ότι δεν είναι σωστό προς τους συναδέλφους αλλά επίσης μας διαβεβαίωσε ότι μετακινήσεις πάντα γίνονταν και έτσι θα συνεχίσουν. 
Δεν πρέπει να αποδεχτούμε να μετατρεπομαστε σε περιοδεύων θίασο. Θα πρέπει να το αναδείξουμε σε συνελεύσεις και παρεμβάσεις προς τους πολίτες τι συνεπάγεται για εμάς και την παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς μας.